2007-02-27

Byte

En vän jag träffat på sjalbarn frågade om jag kunde hjälpa henne att sy börsar av ett tyg hon hade hemma eftersom henens egen symaskin gått sönder. Självklart kunde jag det och i utbyte skulle jag få lite tyg. Jag fick mer än lite tyg och ett super fint pocketbokfodral som jag varmt kan rekommendera er att köpa till er själva eller någon annan. Vad jag mer ska sy som tack för tygerna återstår att se, jag funderar för fullt :-)

Dessa börsar blev i alla fall resultatet av min sömnadshjälp...

Många klänningar blir det....

...hoppas att ni inte tröttnar på att kika på mina klänningar... Jag vill prova att sy så mycket annat men så dimper det ner en beställning och då sitter jag där och syr klänningar igen, tur att jag tycker att klänningar är det absolut roligaste att sy!!!



Ingen som vet var man kan köpa mer tid???

Se vad Olof har fyndat!!!!

I natt kom Olof hem med tyger till mig, gissa om jag blev glad!!!!

Först två långa längder av detta tyg som är helt oanvänt :-)
20:- för två längder har han betalt!!!!


Sen två av vardera av dessa gardinlängder. Båda i kanonskick!


Har inte hunnit blogga sen jag kom hem, har en del att ta igen vad det gäller arbetssökande...

2007-02-23

Utskriven

Äntligen på väg hem! Eller ja, det är iofs länge kvar tills tåget rullar mot Luleå men nu är jag utskriven i alla fall :-) Ska spendera min dag på stan och det kan nog hända att jag beger mig iväg till de secondhand butiker som ligger lite avsides. Kylan kan dock göra att jag avstår, tänk att det är så kallt här fast termometern bara visar ca -8. Det är verkligen en helt annankyla här än den man är van med uppe hos oss...

Måste förresten säga att igår när jag var på stan ficka jag vid tre tillfällen kommentarer om min armbandsväska :-) En frågade var jag köpte den, hon ville oxå ha en. En annan blev kär i tyget tillsammans med armbandet och den tredje frågade om jag gjort den själv, hon bad att få studera den närmare och skulle gå hem och sy en egen eftersom hon tyckte det var en fiffig lösning :-) Tänk att tre personer lagt märke till min lilla väska på en och samma dag!

Kram på er!!!!

2007-02-22

En natt kvar

Japp, sista natten här på Akademiska! Ska bli så skönt att komma hem till Anton och Olof!!!! Jag saknar dem så otroligt mycket men samtidigt har det varit skönt att vara här.

Läkarna har konstaterat att jag sover tillräckligt mycket även om jag vaknar lite väl många gånger varje natt... Känns skönt att veta att jag sover så pass bra i alla fall. Inga sömnmedel kommer därför behövas, känns jätte bra!
Vi har dock konstaterat att jag fallr in i REM-sömn snabbare än vad jag trott, en kväll när jag borstade tänderna blundade jag nån sekund och vips så drömmde jag... Detta händer ju så gott som varje kväll men jag har ju trott att det inte är riktiga drömmar men tydligen så är det så att jag faller rakt in i drömmaras värld när jag sluter ögonen... Lite läskigt!!!

Jag har hittat en helt underbat orange velour idag, den var dyr men det är den värd!!!! Sååå snygg!!!!

Kram på er alla! Skriver mer innan jag sätter mig på tåget imorgon....

2007-02-21

En halvtimme...

En halvtimme vid datorn per dag är vad jag lyckats få här i Uppsala. Tiden räcker ju inte ens till hälften av allt jag vill hinna med här på nätet...

Nu kikar jag i alla fall in och säger hej till alla er som läser min blogg!!!!
Jag har det bara fint här på sjukhuset. Maten är väl det jag skulle villja byta ut, smakar ju ingenting!!!!

Läkarna och sköterskorna är super, känns jätte bra och jag litar fullständigt på deras kompetens. Hittills har vi inte kommit fram till så mycket mer än att jag sover helt vansinnigt mycket REM-sömn (dröm-söm) och att djupsömnen infaller för långt in på natten... Får se vad de tänker göra åt detta, antar att det blir medicinering som gäller, bläää!!!!!
Å så har jag sjukt dåliga järn-värden!!! För mig är det obegripligt, jag har alltid haft tok-bra järn-värden även under och efter graviditeten och på senare tid har jag ju ätit mer järnrik kost än någonsin tidigare... Jag kommer få järn intravenöst när jag kommer hem...

Ikväll är det ju syjunta hemma i Luleå, känns jätte toigt att jag inte kan vara med! Får väl nöja mig med att glo på tyger i butikerna här i stan... Är dock besviken på både utbud och priser, det är ju jätte dyrt och inget hittar jag på secondhand heller...

Nu ska jag ränna på stan i kylan :-)

Kram på er alla!

2007-02-18

WOW!!!!!!!!!!!!!!!

Jag är såååå glad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag har fått svar från en sida på nätet som säljer kläder och annat från mindre designers och de vill sälja MINA saker!!!!!!!! Känns så stort och obeskrivligt roligt!

Finns dock en massa problem som behöver lösas, jag är ju arbetslös och A-kassan vill nog ite att jag gör detta som hobby-företag och att starta eget är ju lite läskigt när jag inte har ett arbete på sidan av... men men, problem är till för att lösas!

Tack alla ni som lånat mig bilde rpå era barn i kläderna ni köpt, tack vare er är jag ett steg närmare min dröm!

Lova nu tt ni håller alla tummar för mig!

Kram

2007-02-17

Det bidde ingen ficka....


Provade att sätta på en ficka på den här lilla klänningen med det blev bara plottrigt... Den är ju så liten att tom florin-lappen ser gigantisk ut....

Nyckelring

Nyckelband är väl eg ett bättre ordval...




Inte nöjd...

Nä, jag är lite irri på mig själv för att jag började skriva en massa tramms här... Det skulle ju bara bli pyssel ju... Funderar på att plocka bort de inläggen, kan man göra så??? Kanske borde jag ha en till blogg där jag skriver om annat? Ver inte alls vad jag ville med detta, blev ju bara ännu mer tramms ju :-)

Wristlet bag

Jag vill alltid ha md mig en massa små saker när jag ska iväg tex börs, busstidtabell, lypsyl, tamponger, mediciner och säkert lite till :-) En stor väska blir ofta överfödig och jag är rädd att lägga ifrån mig den när jag tittar på saker. Jag tror därför att denna kommer passa mig utmärkt! Alla saker sammlade på ett ställe och de sitter fast på handleden :-)


2007-02-15

Kan man göra så här?




Kan och kan? Ja, det kan man ju såklart men tror ni att nån vill ha en sån? Den är i storlek nyfödd. Jag tycker den blev jätte söt men vet inte om jag hade velat ha den på mitt barn... Vad säger ni???

Liten


Ja, det är just vad den är. Jar fått i uppdrag att göra en förklädesklänning som ska passa på en liten nyfödd flicka. Mönstret arbetade jag fram under syjuntan igår, det tog sin lilla tid men jag tror att resultatet blev bra. Nu fattas en tillförande hätta och så ska den blivande ägaren få avgöra om den ska få en ficka på magen eller ej.


Vi var lite få på syjuntan igår, härjar magsjuka här i stan.... Hoppas verkligen att vi klarar oss!

2007-02-14

Söka jobb

Jag vill verkligen inte vara arbetslös men ändå tar det emot att söka en massa arbeten, bara för att söka liksom.... Jag vill ha ett arbete men inte villket som helst ju...

Idag ska jag iväg till de assistansföretag som finns i stan och presentera mig och lämna in "intresse brev" och cv. Känns så fånigt! Jag alla papper klara och adersserna ner skriva men jag drar mig för att gå ut genom dörren...
Varför är sånt här så jobbigt? Jag kan absolut tänka mig att arbeta som Personlig assistent men inte till vem som hels... personkemin måste ju stämma och jag vet att jag aldrig kommer få ett lika bra pers.ass-arbete som jag hade tidigare....

Innan jag fick barn jobbade jag åt en ung kille som var helt fantastisk, jag lärde mig sååå mycket om både honom, andra handikapp, om livet och mig själv! Både brukare, familj, skolpersonal, sjukhuspersonal och övriga assistenter var ju så härliga och man fick vara med om så mycket spännande och roliga saker! Visst uppstod det osämja emellanåt och man blev både arg och ledsen vissa dagar men nu när jag ser tillbaks på det så ser jag bara det possitva! Oj, vad jag svävade iväg nu... Sorry, det var ju om att söka jobb detta skulle handla...

Nu ska jag ta mig i kragen och plummsa iväg i snön till de företag som inte ligger i stan.

2007-02-13

Vad är detta för blommor?


Jga är verkligen jätte dålig på vad blommor heter men dessa vet jag att jag borde kunna namnet på, nån som kan tala om vad de heter???
Jag fick i uppdag att sy en klänning valfritt tyg och blev denna klänning till :-) Så roligt när jag får välja lite själv :-)

Jag hann


Var lite osäker på om jag skulle hinna få dem färdiga innan jag hämtar Anton på dagis men det gick ju finfint! Blir nog till å göra ett besök hos min vän och överlämmna dessa i em/kväll. De är lika stora men jag gjorde olika fickor så att det blir lättare för grabbarna att hålla koll på sina egna byxor. Hoppas verkligen att de kommer passa!

Vad ska jag bli när jag blir stor???

Den frågan har plågat mig sen den dagen jag tog studenten men det är först nu jag börjat fundera över det på allvar. Jag är ju i dagsläget arbetslös och det är INTE roligt och man blir ju inte rik heller...

Vad vill jag, vad kan jag?
Jag både vill och kan arbeta med händerna. Någon typ av hantverk är det jag VILL göra. Jag måste ha ett yrke där det händer saker , jag kan inte vara stillasittande för då somnar jag ju.... För de som inte vet så har jag Narkolepsi och kan därför inte arbeta med vad som helst. Att ha ett eget företag vore ju toppen, då kunde jag ju reglera arbetstiderna efter hur jag mår men istället skulle jag bli väldigt ensam... och har jag tillräckligt med självdicipin för att klara av det?

Jag känner i alla fall att jag behöver plugga vidare och då är inte högskolan ett allternativ för det skulle jag inte fixa pga narkolepsin. Folkhögskola är mest lockande. Olof pluggar ju nu och blir klar till hösten och förmodligen erbjuds han då arbete i Luleå, Boden eller Kiruna. Det betyder att vi stannar kvar här och det är ju det jag vill, jag trivs så bra här i Luleå. Problemet är att de flesta hantverksutbildningar ligger lååångt söderut.... Har kikat på de som finns här i närheten och har hittat tre som verkar intressanta. Två av dem är på distans i Kalix, det hade nog kunnat passa mig, man träffas en helg per månad och resten gör man hemma. Den tredje är i Älvsbyn men det tar ju sin lilla tid att pendla dit varje dag, skulle jag orka det?

Har i alla fall bestämt mig för att söka till dessa tre utbildningar och hoppas på att komma in på en av dem, minst :-)

Hoppas att ni andra slipper dessa tankar och redan hitta er ett passande yrke.

Kram

Tuff liten tjej


Liten S i camoklänningen som uppenbarligen inte vill göra sig bra på bild! Har försökt ett antal gånger att fota den men denna bild har mamman lyckats med. Nu är det sönerna i familjen som väntar på sina brallor. Borde hinna få dem klara idag!
Nu ska jag skutta iväg till dagis!

2007-02-12

Är det verkligen ingen som tittar in här?

Jag tror ju att det är nån som kikar in ibland men varför är det ingen som skriver något? Ser så tomt ut med "0 KOMMENTARER"... Jag vill ju veta vilka som kikar in ju...
Inte så allvariligt menat men hej, hej på er som kikar förbi ibland!

Kram

2007-02-11

Mer från dagens produktion


Ännu en klänning jag sytt idag.

Mini äpplen


I dag har jag faktiskt varit produktiv! Först ut var denna förklädesklänning med små bruna äpplen, tycker den blev jätte söt!
Upptäckte att det är dags att köpa nya märken att sätta på kläderna oxå, snart är de slut... Har en ny design på G men jag ska fila lite mer på den innan jag skickar iväg på beställningen...

En liten symaskin

I går var vi en sväng på myrorna och där hittade jag en alldeles underbar liten barn-symaskin! Den var så söt och i jätte bra skick så den fick följa med oss hem. Kommer ju att dröja innan Anton kan sy på den men, men... Lite tyger och dragkedjor följde oxå med oss hem...

2007-02-08

En hätta i frotté


Jag har en deal med en vän på nätet. Vad jag får ut av vår deal avslöjar jag inte nu. Hon däremot kommer att få ett paket på posten som innehåller en hätta sydd i äkta 70-tals frotté.

Vita små löv

En liten förklädesklänning med tillhörande hätta sydd i ett tyg som min sambo har fyndat! Själv tycker jag att den blev väldans söt! Får hoppas att blivande ägare oxå tycker det.

Syjuntan

På Onsdags em och kväll har jag och några vänner sy-studiecirkel. Blir så ju mycket roligare när man är många som syr tillsammans. Blir nog en hel del svammell om allt och ingenting...

I går sydde jag dessa små börsar av en slaktad duk som jag köpt på tradera. Tre hättor i olika storlekar blev det oxå, dessa ska jag ha kvar här hemma som prov-hättor.



2007-02-07

Fjärilshättan

Denna hätta var nog en av de allra första jag sydde. I alla fall av de jag blev nöjd med.
De underbara bilderna har jag fått låna av fantasiflicka. Tack!!!!!



Bjudna på middag

Söndageftermiddag och kväll spenderade vi hos goda vänner. Trevligt sällskap, god mat, kaffe, mummsig efterrätt och en snäll son (hyffsat i alla fall), bättre söndag kunde vi inte ha haft! Tack!!!!

Av de vuxna var det inte många som fastnade på kort...
Här leker Anton med Christoffer-Robin.

Anton hittar såklart vovvarna som han roar sig med så gott som hela kvällen.


Madde släpar farm en hederlig gammal Fjälräven som vi naturligtvis måste prova. Jag blev väldigt förvånad över hur pass skön den var att bära i, enda nackdelen var att den skar in i nacken. Madde gillar den inte alls... Med stor säkerhet hammnar den alltså i soprummet...


Tack för en härlig kväll!!!!

Lördagen bjöd på skoj i pulkabacken!!!!

Lördagen som varit bjöd på pulkaåkning med goda vänner och deras familjer. Papprna hade stora mandomsprovet och jag tor nästan att det var Olof som tillslut segrade men Gustav var inte långt efter.... Vad provet gick ut på? Jo, det ser ni här...



Själv nöjde jag mig med att åka bob med Anton. En hel del kaffe, varm choklad och Bennys mammas super mumsiga kakor blev det oxå.






Tack för en rolig eftermiddag i backen!!!!!

2007-02-04

Äppelpäppel necessär


Har länge tänkt prova sy en liten necessär men inte kommit mig för att prova. Har dock lovat att provsy en och idag fick jag det äntligen gjort!
Väldans fin utifrån sett men inuti ser den inte lika välsydd ut... Var krångligt med så många olika delar. Måste prova mig på en annan variant, bäst att passa på när grabbana lämnat huset ett tag!
Ok, jag vet bildkvalitén är urkass men jag har ju lånat ut mitt minneskort till kameran så mobilen fick agera fotograf...

Mysiga velourbyxor

Kan man ha så mycket mjukare och mysigare byxor än ett par sydda i velour med mudd i midja och benslut?
De svarta ska flytta vidare och vad som händer med de röda återstår att se...
Något missvisande blid dock. På bilden ser mudden ganska mesig ut men irl är den en riktig färgklick!

Lingonrost


En till liten klänning med tillhörande hätta har blivit klart. Jag älska tyget de är sydda i!


Till våren kommer dessa att klä en liten flicka som bor i en stad här i närheten.

2007-02-02

Ett brev på posten


Idag fick jag äntligen öppna mitt brev som Anna skickat. Trots att jag redan visste att det innehöll röd och brun overlocktråd var jag otroligt nyfiken. Döm om min förvåning när brevet även innehåller två underbara tyger!!!

Lite komiskt eftersom det gula med klöverblommor har jag suktat efter i några veckor nu, det kommer alltid att påminna om min barndom. Minns såväl doften från mitt örongott när det var nytvättat och hade fått hänga ute och torka i sommarsolen, underbart!

Hur ska jag kunna tacka dig Anna?

2007-02-01

Tack snälla ni!!!!!

Tänk villka gulliga vänner jag har som tänker på mig när de hittar underbara tyger, dragkedjor, tråd eller annat som jag kan tänkas villja ha eller behöva! Om ni visste hur mycket det värmer att ni vill hjälpa mig!

Tack Jenni för att du lagt ut pengar och köpt mer av detta underbara tyg åt mig!



Tack Anna för trådrullarna!!! Hoppas att de kommer imorgon!

Till en vän

En vän till mig ha beställt tre börsar och jag får sy i vilka tyg jag vill, detta är ett av resultaten. Såååå roligt att få sy i tyger jag inte brukar göra!