2008-12-30

Önskar er alla ett riktigt....

Stort tack till alla er som besöker mig här på bloggen, det betyder mycket för mig att ni är så många som återkommer ofta. Tack alla som orkar lämna kommentarer och tack alla ni som gjort beställningar av mig eller handlat kläder av mig hos Rackamaja, Uni eller CB Kids.

Snart fyller faktiskt florin-bloggen 2 år!!!! Den 22 januari har jag Sy-bloggat i två hela år, helt galet hur fort tiden går när man har roligt :-) Kan avslöja redan nu att i samband med 2-års dagen så kommer jag ha en utlottning här men vad priset blir håller jag på ett tag till.

Hoppas att kommande år kommer ge mig mer tid till att sy och skapa men även mer tid för att läsa och kommentera alla andra fina skapar-bloggar!

Gott nytt år önskar florin med familj!

2008-12-29

Nyhet hos Wgaard

Nya smycket Amulett finns nu att beställa hos Wgaard! Riktigt fint på både tjejer och killar. Detta smycke går att göra lite olika lösningar med, förslag finns på hemsidan.

Nu finns bilder på smycken även med på prislistan för att det ska bli mer överkådligt när man ska beställa.

Vem som beställt detta smycke avslöjar jag inte, det får hon göra själv om hon vill :-)

2008-12-28

En försenad julklapp

I dag har jag och Anton varit hos en mycket god vän till mig och henns två döttrar. Med oss hade vi julklapparna som vi inte hann leverera före jul.

Jag hade såklart sytt kläder till flickorna och eftersom jag vet vilka färger mamman gillar så var inte tygvalet nått bekymmer. Här ser ni lillasyster i omlottskjortan hon fick, storasyster fick en klänning i samma tyg men jag hann aldrig ta fota henne eftersom hon är i byta-kläder-hela-tiden-period :-)

2008-12-26

Mera tyger!

Här kommer bilder på några av de nyaste tygerna som nu bor hos mig. En del av dem kom inte med här men finns att se i galleriet som nu innehåller runt 370 äkta retro tyger!!!!!!

De flesta tygerna har jag köpt på secondhand men tre av dem kommer från två goda vänner, tack för att ni fyller på mitt tygförråd :-)

Retro kaniner

Jag har sytt fyra nya skallror, denna gång ska de föreställa kaniner. Somliga här hemma tycker dock inte att de ser ut som kaniner.... Får väl hoppas att det finns fler än jag som tycker de är söta i alla fall för snart kommer fler men då i andra färger.

2008-12-24

Jag har fått den....

av min älskade sambo. En kärleks-amulett med ett hjärta i silverfoil! Tack snälla gulliga du!

2008-12-22

Ibland har man tur


Tidigare kunde jag ofta springa på loppisar men sedan jag började skolan så hinner jag nästan aldrig så ibland får jag nästan abstinens faktiskt... Jag tom drömmer om nätterna att jag fyndar på loppis...

I dag hade vi turen att få barnvakt medan vi skulle handla mat inför julen och naturligtvis passade vi på att kika in på både Kupan och Myrorna och här ser ni resultatet. Sen kan man iofs disskutera om allt kan kallas fynd med tanke på priset... På Myrorna tar de grymt mycket för somliga tyger, varav två fick flytta hem till mig :-) Närbilder kommer....

Mera pösbrallor i retrotyg


Av ett örngott

Jag syr ju oftast i återanvända secondhand-tyger men denna byxa är sydd av ett örngott från ikea :-) Tyget har riktigt härliga färger och blev väldigt fint som byxor. Mamman till denna sötnos har jag gjort några byten med, hon har skickat mig tyger och jag har syr till henne. Mycket bra sätt att utöka tygförrådet på tycker jag :-)

Till er som köper kläder direkt via mig skriver jag ofta att jag gärna tar emot bilder på när kläderna används och en del bilder har jag faktiskt inte hunnit visa i bloggen eller lagt upp i galleriet. Detta har inget med er eller bilderna i sig att göra. Problemet är bara att jag varken hinner eller orkar göra allt jag vill.... Så fortsätt gärna skicka in bilder, jag blir så glad och ska göra mitt yttersta för att alla ska komma ut på bloggen :-)

Pösbrallor och turkosa kaniner

När jag fick se denna bild blev jag så otroligt glad eftersom jag nyss insett att jag helt glömt bort att fota den här turkosa kanintröjan. Å att se kläder användas är ju faktikst mycket roligare, det är ju barnen som ger kläderna liv :-) På sig har denna lilla kille även de turkosta pösbrallorna i velour som jag nyligen sytt.

2008-12-20

Personligt smycke

Beställaren av denna Vildängel är en återkommande kund och hon har själv gjort skissen på bilden. Jag gillar verkligen att tillverka smycken hennes skisser, de är stilrena men ändå speciella.

Tänk att jag är den som får äran att skapa dessa väldigt personliga och unika presenter!

Vill du oxå ha ett unikt smycke? Kika då in på Wgaard Design där jag och sambon tillverkar smycken i Sterlingsilver.

Tack för min Award!

Jag har fått en fin Award av Man Made, tack snälla du!!!!!


1. Din uppgift blir nu att själv nominera 5 andra bloggar som du själv uppskattar.

2. De som mottagit awarden, och vill skicka vidare, skall lägga upp en bild på den.

3. Länka till bloggen du fick den ifrån.

4. Ge den vidare till fem andra bloggare & länka till deras sidor.5. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så att de vet att de fått awarden.

Nu är det alltså min tur att nominera fem bloggare som jagtycker är värda en Award men det är ju sååå svårt eftersom ni är så många där ute som är värda den! Efter en del funderande har jag lyckats välja ut fem...

Kaja & lilla krax - Först och främst för att hon är en duktig sömmerska som just nu skapar en otroligt fin julkalaneder på sin blogg. Sen förtjänar hon ett stort tack för att hon nyligen hälpt mig beställa hem en sak trots att vi aldrig ens har träffats.

Svedin - Syr mycket i trikå och velour och jag gillar verkligen hennes färgkombinationer, favoriten på hennes blogg är elefantmössorna.

Sytt - För att jag helt enkelt gillar allt hon syr. Hon använder en hel del underbara nyproducerade tyger med härlig retrokänsla.

Rättvisabarn - Först och främst så skapar hon otroligt fina saker i återanvänt material men sedan skriver hon en hel del tänkvärt oxå.

Solig - En blogg man blir glad av. Alltid så mycket färgglada tyger i återanvänt material.

Nu känner jag att jag inte fått med alla som jag ville skulle få en plats här men som sagt ni är många där ute som är duktiga och bjuder på era fina kretaioner i era bloggar. Å många av er är helt fantastiska att bolla ideér och tanker med, tack snälla ni!

2008-12-16

Äpplen & manchetser

Här har jag sytt byxa och klänning i en jätte fin manchetser och på dem har jag sytt fickor med ett av mina favorit-tyger, tycker det blev kalas med äppeltyget som detalj! Jag tycker detta är ett bra sätt att kunna använda de allra finaste tygerna utan att de behöver ta helt slut. Klänningen knäpps med tryckknapp på axeln. Över tryckknapparna har jag sytt fast klädda knappar som en extra dekoration.

2008-12-14

Julklappstillverkningen har börjat

Jag har ju en tanke om att vi ska tillverka nästan alla våra julklappar själva i år och här kommer de två första klapparna. Amuletter i Sterling silver 925 stämplade med min brors döttrars begynnelsbokstäver som hänger tillsammans med en berlock i ljusrosa silverfoil på en liten kulkedja. Gissar att mamman kommer hinna se dessa men hon får se till att inte skvallra ;-) :-)

Självklart går Amuletterna att beställa från Wgaard Design. Än så länge görs de som specialsmycken men vi jobbar på en ny hemsida och där kommer dessa att ingå i standard sortimentet. Wgaard kommer såklart med en massa annat nytt oxå :-)

2008-12-10

Ny symaskin!!!!!


Jag har länge suktat efter en Pfaff med övermatare och nu äntligen så bor det en här hemma hos mig!!!! Jag har fått min julklapp i förskott i år, en Pfaff Select 4.0 och jag är såååå glad! Har dock legat magsjuk sedan i söndags em och först nu orkar jag ens sitta upp ett tag så den står fortfarande orörd men jag vet ju redan hur bra den är. Tack snälla tomten ;-) :-)

2008-12-05

Nya skallror


Två av fyra efefant-skallor som flyttar till UNI i Linköping till veckan. Hoppas att de snart får sig ett nytt hem :-)

2008-12-01

I mammas skola

Idag har jag haft med mig Anton i skolan hela dagen. Här går han gå lös med hammaren nere i snickeriet :-)

På sig har han en tröja jag nyligen sytt av en liten stuv jag fyndat i skolans stuv-hylla. Jag föll pladdask för tyget och ville verkligen använda det till en raglantröja och så blev det. Är ett tag sedan jag sydde denna nu men passar på att visa den nu när den ändå kom med på bild.