2009-07-31

Keps

Äntligen har jag fått till en keps precis så som jag vill ha den! Länge har jag velat sy kepsar men inte orkat knåpa på mönster men i onsdags var det dags. Jag är så glad att den första passade perfekt på Anton, tyvärr är han inte så villigt inställd till att bli fotograferad. Dessa bilder lyckades jag tjuv-fota på tåget i går kväll. Jag och Anton är iväg på en liten semester hos mina föräldrar samt hos bror med familj.

2009-07-30

Jag + Sambo = florin

Vårat liv har varit en berg- och dalbana de sista månaderna men allt går i verkligen åt rätt håll. Vi har fått känna efter vad det är vi vill och först å främst är det ju att vara tillsammans men oxå att göra något mer tillsammans, något som ger oss gemenskap. Vi låter därför Wgaard gå på semester för obestämd framtid och kommer istället att skapa för florin tillsammans. För florin finns lite nya planer men vi avslöjar mer senare i höst.

Att ha sambon med mig i detta betyder massor, han har ju alltid stöttat mig men nu är han lika mycket del i florin som jag och det känns jätte bra. Det är för den delen han som ska ta åt sig äran av allt beröm för porslinssmyckena för min insats med dem har varit väldigt liten...

2009-07-28

Dåligt väder men glada miner!

Helgens markand fick en blåsig början, det blåste så pass att inget kunde ligga på bordet utan att flyga bort! Är väldigt glad att jag varit klok och tagit med mig små nypor och tyngder att lägga på småsaker. Lördagen var väldigt rolig, vi fick så mycket possitiv kritik för alla våra saker. Så roligt att höra att många uppskattar återvinningstänket. Försäljningen gick bra, framförallt för våra nya poslinssmycken. Söndagen var inte alls lika roligt, regnet hängde i luften och det var ganska glast med besökare och efter lunch kom regnet och det var inte nådigt kan jag säga...

I det stora hela har vi haft en otroligt rolig marknad där vi fått mycket fin respons samt fått träffa en massa trevliga människor. Många vänner kom förbi och det värmer såklart men jag hade hoppats på att en och annan bloggare skulle avslöja sig. Bara en som avslöjade sig och de var Jenny som har bloggen JenCreation och hon köpte sig faktiskt en florin-börs. Kul!

Ett stort tack till alla som kom och en stor kram till våran vän M som hjälpte oss en massa, utan dig hade det blivit kaos!!!

Nu har vi en ny markand att se fram emot, en riktigt stor sådan men jag skriver mer om det senare! Idag får ni nöja er med en dålig bild på våra smycken av återvunnet porslin.

2009-07-24

Florin på marknad 25 & 26 Juli!

Att det varit väldigt tyst här på bloggen i nån vecka är för att både jag och sambon producerat massor inför marknaden i helgen. Jag har sytt och Olof(sambon) har skapat smycken av trasigt och naggat porslin, det blir sååååå fint!!!!! Jag har en del nya produkter som kommer få premiär under denna marknad. Har knåpat ihop jätte färgglada mobilfodral, sminkväskor, små snuttefiltar, lite större filtar som ni ser på bilden ovan, nyckalband och nyckelringar. Såklart kommer det oxå finnas barnkläder, solhattar, blöjfodral, små börsar och väskor. Men den bästa nyheten av alla sparar jag till efter marknaden för den förtjänar ett helt eget inlägg =)

Markanden är den traditionella sommarmaknaden Hägnan i Luleå. Ett underbart fint ställe med en massa annat roligt att besöka runt hörnet. Under lördagen vet jag att det är loppis i kyrkbyn som ligger precis intill och under söndagen så kommer Norrlands motorhistoriker och visar sina fantastiskt fina bilar. Om någon som fäljer bloggen kommer och besöker markanden så hoppas jag att ni ger er till känna =)

Förra året var vi oxå med på denna markand och hur det såg ut då ser ni här. Denna gång har vi utökat till att ha två platser och det känns liiite nervöst kan jag säga. Tänk om vi inte ens har grejer att fylla upp borden med? Fast jag minns att jag tyckte det var på gränsen till för litet förra sommaren... Nu är det bara de sista förberedelserna kvar, vi ska märka upp alla saker, fota smycken och kläder, å plocka ner allt som ska med såklart. Å så får ni hålla tummarna för att vi får vackert väder!!!!

2009-07-23

Födelsedagspresent

I går var vi på 3-års kalas hos Isaac och eftersom vi snappat upp att han gillar Antons halsband så var ju den perfekta presenten att ge honom ett eget. Fast den perfekta presenten visade sig blir ganska fel, vi gjorde ett stort misstag. Han stavar ju med två a!!!! Tänk att trots att vi umgåtts i snart tre års tid så hade vi inte koll på detta, helkäppt ju! Fast Isaac verkade nöjd så han får ha detta tillsvidre, vi får göra ett nytt efter helgens marknad.

I bakgrunden ser ni en mysig retro-tapet vi hittat på loppis som igår fick fungera som vackert presentpapper.

2009-07-18

Färgglad liten tjej!

Det här settet sydde jag för ett tag sedan och jag blev så klart lika glad som vanligt över att få se kläderna användas! Jag får ibland bilder på barn när de använder mina kläder och det gör mig så otroligt lycklig, det ger mig massor med ny energi! Tack alla ni som förgyller min vardgag med bilder på era barn! Just nu ligger jag efter med att visa bilderna i bloggen men jag lovar att de kommer så fort jag hinner med!

Idag blir det loppis!!!

2009-07-15

Rött & rosa

Idag blir det tyger i rosa och röda nyanser. Tyvärr är många av dessa bara små stuvar men jag ändå kommit på hur jag ska kunna göra nått fint av dem. Gillar verkligen tygerna ute i hörnen på raden längst ner, de är nog mina favoriter just nu! Å tyvärr så är det bla dessa som bara är små stuvar...

2009-07-14

Nytt i grönt

Äntligen kan jag börja visa de nya tygerna som flyttade in under semestern. Detta är bara tygerna i gröna toner, resten kommer de oxå men om jag skulle visa alla på en och samma gång så skulle det bara bli grötigt. Nu har jag en bra bit över 500 retro textiler i bomull på lager!!! Helt galet jag vet....

Bytt är bytt

Denna lilla giraff har jag bytt till mig av Miss Katka som virkat den i färger som jag själv valt. Jag ville ha en liten maskot i syrummet så jag bytte till mig den mot ett par pösbrallor. Tyvärr drog min del av bytet ut på tiden eftersom jag klantade mig lite först och skickade ett par inte lika färgglada brallor men de är nu utbytta mot dessa karameller som jag hoppas faller dem i smaken och att de passar!

2009-07-07

Sy-lusten är tillbaks!!!

Jag har ju haft en period då sy-lusten inte riktigt velat infinna sig, trots underbara tyger och massor med ideér i huvudet men nu har det vänt! Att sy är roligare än på mycket, mycket länge och till att börja med har jag sytt ett gäng sminkväskor och blöjfodral till marknaden om två veckor. Fast mer ska det bli. Jag inser att jag tycker att det är absolut roligast att sy när jag själv får välja och vraka bland tyger och skapa det jag känner för just nu, det är så här det ska vara att sy! Tjohoo!!!

Kommer snart visa en del nya grejor som inte är skapade i textil faktiskt, men av återanvänt material i alla fall. Dessa nya grejor är sånt som jag och O gör tillsammans, eller kanske är det mest O som gör dem... Nåja, det är i alla fall saker som vi tänkt göra i flera år och som vi nu äntligen tagit oss tid till. Å det blir fiiiint!!! Nyfikna? Tyvärr får ni vänta lite för vi saknar lite saker som behövs för att bli helt klara.